38è Torneig de Bàsquet Sant Julià de Vilatorta

UCAM Murcia no deixa marge per a la sorpresa davant l’ICL Manresa (72-90)

Foto Sara Gordon

L'equip murcià va passar per sobre dels catalans que van acusar en accés la manca de físic durant la disputa de l'últim quart. El partit, celebrat en el marc del 33è Torneig BBVA a Sant Julià de Vilatorta, va tenir l'alicient extra de veure Ibon Navarro retrobar-se amb el seu exequip.

UCAM Murcia va sortir amb la intenció de dominar el partit i així ho va fer durant els primers trams de l'enfrontament. Aprofitant l'envergadura dels seus jugadors interiors sobre Jordi Trias, les primeres diferències feien pensar que els visitants podrien escapar-se ràpid a l'electrònic (7-14). Tanmateix, animats pel públic que omplien les grades del Pavelló Municipal de Sant Julià, però també de la mà de Javi Mugica, els del Bages van arribar a empatar el partit. Tan sols, les jugades individuals, moltes vegades acabades amb tirs lliures, de Charlon Kloff, van permetre que Murcia arribés al final del primer quart 8 punts per sobre del seu rival, 14-22.

Els homes d'Ibon Navarro van aconseguir augmentar la diferència fins als 10 punts amb el 14-24 i el posterior 19-29, però una reacció fulgurant dels locals després d'endurir la defensa i treure un parell de faltes personals al contraatac. Al descans es va arribar amb un avantatge similar al del primer període, 7 punts de diferència pels murcians, 34-41.

La represa li va servir al ICL Manresa per tornar-se a enganxar al marcador. Els dos equips van començar a trobar l'encert des de la línia de 6'75 que no van tenir durant els primers vint minuts. Vitor Benite, màxim anotador del partit amb 20 punts, es va embolicar en un bonic duel d'anotadors amb Noah Allen per posar el 55-66 amb el que es va arribar al final del tercer temps.

Durant el darrer temps, l'encert de Lukovic va acabar de decidir el partit. L'interior fins i tot es va atrevir a llançar un perfecte alley-oop perquè Kloff definís de forma espectacular. 8 punts en el quart quart per un total de 17.

Amb el partit completament trencat, fou el torn dels joves jugadors d'ambdós equips, Nil Brià, Miquel Oliva o Sergio Mendiola van tenir l'oportunitat de jugar tot i que només fos per uns instants. Per part del Manresa, el millor del partit fou Álvaro Muñoz amb 14 punts anotats. Al final del partit, victòria clara de l'UCAM Murcia per 72-90.