38è Torneig de Bàsquet Sant Julià de Vilatorta

El Torneig més solidari

El Torneig més solidari

Com ja és tradicional, aquest any, l'entrada als partits ACB serà una entrada solidària, és a dir, es podrà accedir al pavelló aportant com a mínim 3kg d'aliments per persona que aniran destinats a Càrites i el Banc dels Aliments.


A més, aquest any, durant el matí de diumenge comptarem amb una unitat mòbil del Banc de Sang per a què tothom que ho vulgui, pugui donar el millor d'ell mateix. Penseu que això coincidirà amb la xocolatada popular, per tant, tindreu assegurada la millor recuperació després del vostre gest solidari!


Es calcula que una de cada cinc persones necessitarà sang o derivats de la sang al llarg de la vida. A Catalunya, cada dia calen unes 1.000 donacions per fer front a les necessitats d’aquests pacients ingressats en clíniques i hospitals.


Per a què es fa servir la sang?

La meitat de les donacions de sang s’utilitza en tractaments de malalties com el càncer o l’anèmia. Un 40% és per a intervencions quirúrgiques com trasplantaments o accidents. Els usos relacionats amb l’obstetrícia i la ginecologia, com les hemorràgies postpart, suposen el 3% del consum. De fet, cada any unes 1.500 dones salven la vida gràcies a les transfusions que reben, en algunes ocasions de fins a 20 bosses.


Persones que pateixen altres malalties, com la talassèmia, necessiten sang periòdicament. La talassèmia és una mutació genètica que afecta el 5% de la població, tot i que en molts casos no es desencadena.


Què cal fer per ser donant?

Cada any s’organitzen més de 4.000 col·lectes de donació per tot Catalunya. A més, els principals hospitals tenen sales de donació. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar tots els punts de donació, fent una cerca per codi postal o municipi.


Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos.

Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos. A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.


Pots donar sang si:

- Si tens entre 18 i 70 anys i peses més de 50 quilos

- Encara que hagis patit hepatitis abans dels 12 anys

- Encara que no estiguis en dejú

- Encara que tinguis el colesterol elevat

- Encara que prenguis algun dels medicaments més freqüents


Tornar a notícies