38è Torneig de Bàsquet Sant Julià de Vilatorta

Carles Durant: “Un jugador jove ha de créixer, formar-se i jugar, però tot té el seu moment”

Carles Durant: “Un jugador jove ha de créixer, formar-se i jugar, però tot té el seu moment”

L’actual entrenador del Divina Seguros Joventut de Badalona, Carles Duran, ha impartit una lliçó de basquetbol aquest migdia a Sant Julià de Vilatorta, en el marc del 25è clínic que organitza el Torneig BBVA, Gran Premi Diputació Ciutat de Barcelona, de la mà de l’Associació Catalana d’Entrenadors de Basquetbol.


Després de l’acte, Duran, que coneix perfectament el Torneig, ja que hi va participar com a entrenador del CB Prat i enguany ho ha farà com a tècnic de “La Penya”, ens ha acompanyat en una repassada a l’actualitat verd-i-negra i ens ha reconegut els objectius que es marca per aquest nou curs.


El tècnic català és conscient, que la meteòrica salvació durant l’últim tram de la temporada passada condiciona la manera amb què l’equip afronta aquest nou any: “Aquest curs continuo jo, també hi ha un bon grup de jugadors que segueixen i comencem amb ambició i il·lusió. Sabem també d’on venim i hem de ser molt humils. Hem de seguir el camí del maig” argumenta.


El Divina Seguros Joventut jugarà al Pavelló de Sant Julià per segona vegada en poc més d’una setmana. Després d’imposar-se a la universitat de Michigan per 85 a 79, ara s’enfrontaran al FC Barcelona Lassa, diumenge, a partir de les 12.30. “Espero veure coses noves que ens facin créixer. Hem de ser un sol individu, no cinc persones diferents a pista.”


L’equip badaloní  s’ha mogut bé aquest estiu, grans jugadors completaran un conjunt ple de gent jove. Tanmateix, el fitxatge que potser il·lusiona més és el del ex jugador NBA, Quincy Miller, que malauradament no acompanyarà l’equip demà. “En Quincy està molt il·lusionat.  

Arriba demà a la mateixa hora que disputarem el partit i no ens podrà acompanyar. Encara li queden 15 dies per reincorporar-se al grup” ens explica Duran.


Pel que fa a Marko Todorovic, que encara no ha firmat amb l’equip, el cas és més complicat: “El Marko primer ha de negociar amb el Barça, que té els seus drets i, posteriorment, també veurem si el Rockets l’acaben cridant. Calculem que en una setmana sabrem si marxa a l’NBA o no.  


El partit contra Michigan va servir als aficionats al basquetbol, no només per veure les noves incorporacions, sinó, també, per descobrir a les joves perles del Joventut. Zagars, Parra, Dimitrijevic... “Són jugadors molt joves i amb molt talent. Primer els hem d’alliberar de la pressió. Estan formant part dels hàbits del primer equip, però tots necessiten el seu espai, el seu temps.” A més a més, Carles Duran ha afegit que “son el futur de “La Penya” i que membres com Xabi López-Arostegui  semblen jugadors contrastats quan són molt joves. Els veterans han de guiar i aportar experiència, els joves aportaran la il·lusió i el talent.”


Sant Julià de Vilatorta va ser la carta de presentació del jove Arturs Zagars, de 18 anys, que va sorprendre als aficionats que es van desplaçar fins al Pavelló per gaudir del partit. Duran sap de la qualitat que tenen jugadors com ell, però insisteix en no precipitar-se. “Està clar que qui ho faci bé jugarà, però han de fer el seu camí amb tranquil·litat. Ens hem de marcar reptes lògics. Un jugador jove ha de formar-se, créixer i jugar. Tot té el seu moment” en explica el tècnic del Joventut.  


De cara als objectius, Duran creu que encara “és d’hora” i que només pensa en guanyar el primer partit de lliga. Tanmateix, li agradaria “intentar arribar al nivell del Maig de l’any passat”.


Finalment, Carles Duran també ha tingut temps per fer una petita valoració del 34è Torneig BBVA: “Cada any Sant Julià ha anat millorant i modificant un torneig que, no només és referència a Catalunya, sinó que universitats americanes i equips de fora també hi venen a jugar”. “El torneig és un repte que segueix millorant i creixent”, opina Duran.




Tornar a notícies