38è Torneig de Bàsquet Sant Julià de Vilatorta

El Joventut no coneix la derrota a Sant Julià, 65-62

El Divina Seguros Joventut s’ha imposat al FC Barcelona Lassa en el segon partit que els verd-i-negres han disputat en aquest 34è Torneig BBVA.

Durant els primers 20 minuts s’ha notat que el FC Barcelona Lassa encara necessita agafar molt rodatge. Poca anotació, moltes pèrdues i un rival, el Joventut, que s’ha mostrat molt agressiu en la defensa a l’home. Una vegada superat l’equador del primer període, el marcador reflectia un pobre 7-6, mentre que un Dakota Mathias molt encertat, mantenia a “La Penya” a l’alçada del Barça. Els blaugranes tan sols han millorat en un joc molt obtús amb l’entrada de Pangos en la direcció de joc.

Ja en el segon quart, la màgia de Laprovittola avançava als badalonins 27-22 en un període encara més ensopit que el primer. L’enfrontament, abans d’arribar al descans amb empat a 28, s’ha acabat d’embolicar amb dues antiesportives que demostraven que tot i estar de pretemporada, la intensitat no es podia negociar.

Després del pas per vestuaris, el joc continuava essent més fluït per part del conjunt verd-i-negre. Dues grans penetració de Dawson per la dreta posaven als badalonins per davant 34-32, i tan sols, a través del tir exterior de Pangos, el Barça seguia el ritme del seu rival. La intensitat ofensiva del Joventut anul·lava l’avantatge de centímetres dins la pintura i, en l’última jugada d’aquest quart, Albert Ventura penetrava i assistia el triple de Morgan sobre la botzina, 46-44.

Amb un pavelló de Sant Julià entregat al partit i els jugadors encomanats de l’esperit del 34è Torneig BBVA, el partit estava condemnat a decidir-se en un cara o creu. Pustovyi ha aprofitat els minuts que li ha donat Pesic i el Barça, tot i anar a remolc, seguia viu. La dupla Mathias (16) – Dawson (15), tanmateix continuava en la seva festa particular d’anotació i a 4 minuts pel final la diferència era de 6 punts, 64-58. En un final molt ajustat, Divina Seguros Joventut ha tingut els nervis més freds, mentre que els blaugranes han fallat 4 tirs lliures seguits en el moment més important i Singleton, que prèviament havia robat una pilota vital, ha comès una antiesportiva que deixava en safata el partit al conjunt badaloní (65-62).