El Global Basket s’endú la Supercopa en una agònica pròrroga davant del CE Costa Daurada 52-51.

Després de diverses alternatives al marcador, Global Basket s’ha endut la Supercopa FCEDF, en el marc del 34è Torneig BBVA, Gran Premi Diputació de Barcelona, en un final agònic, decidit per la mínima expressió.

El partit ha començat de cara pel CE Global Basket UAB. El seu entrenador, Òscar Trigo, ha optat per sortir ràpid al contraatac després d’errada i Onrubia (20), l’estrella del Global que va disputà el Mundial amb Espanya, ha aprofitat per culminar 4 punts ràpid. A l’encert de Òscar Onrubia, se li ha afegit el de Òscar Pérez, que anotava desde mitja distancia per endosar un primer parcial de 6-0. Al final del primer període el resultat ha estat de 13-9.

Ja en el segon quart, la reacció del Costa Daurada ha arribat de la mà de Àlex Lara (17) i de Javi Vendrell, que han començat a trobar l’encert que els hi ha mancat d’inici. Tanmateix, una vegada més, la dupla Onrubia-Pérez ha deixat el 25-24 definitiu al descans. Primer, el dorsal número 8 ha clavat un triple en transició, i, posteriorment, Pérez ha tallat pel mig de la zona en una gran combinació per encistellar.

Trigo ha donat descans a Onrubia a la represa i el CE Costa Daurada ho ha aprofitat per retornar el parcial de 6-0 que els vallesans els hi havia clavat durant el primer quart. Javi Vendrell (17) ha tornat a ser l’artífex de la reacció tarragonina amb l’ajuda de Oliver Gil (25-32). De fet, la millora del Costa Daurada, no només ha estat en atac, sinó també en defensa i Ramonet n’era un clar exemple taponant de manera contundent un tir de Chichirita. Després de 30 minuts, el Costa Daurada obria una petita escletxa 29 a 36.

Durant el darrer període, la veterania d’Oscar Pérez i la classe de Onrubia han aconseguit culminar una remuntada que semblava molt difícil una vegada havia acabat el tercer període. Del 41 a 40 fins al empatat a 45 que enviaria el partit a la pròrroga el partit s’ha convertit en un intercanvi de cistelles, que ha acabat amb un tir lliure de Eric Aredondo per posar l’empat quan faltaven pocs segons del final.

A la pròrroga, l’experiència altra cop de Òscar Pérez i “Oli” han tornat a deixar el partit en un tot o res que resoldria Carles Molina amb una cistella a falta de 6 dècimes pel final 52-51. Després de 45 minuts intensos de basquetbol en CR, el CE Global Basket UAB s’ha acabat emportant la Supercopa FCEDF 2018.